Keşap Fen Lisesi

FINDIKLI MAH. MEHMET EMÜR CAD. KEŞAP FEN LİSESİ BLOK NO: 14 KEŞAP / GİRESUN
Vizyon
Giresun Keşap Fen Lisesi’ni; tüm paydaşlarının katılımıyla ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, demokrat, katılımcı, paylaşımcı, toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikte kişisel, sosyal, mesleki donanımlara sahip bireyler yetiştiren, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, en iyi eğitimi vererek ülkemizin seçkin üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu haline getirmektedir.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş gençler yetiştirmektir. Giresun Keşap Fen Lisesi olarak bu ilkeden hareketle onları hem millî hem de çağdaş değerlerle donatılmış, özgüveni gelişmiş, sosyal kişilikli ve başarılı bireyler olarak hayata hazırlamak için varız.
Başarılarımıza Anasayfa/Başarılarımız sekmesinden ulaşabilirsiniz.
ingilizce (İkinci yabancı Dil olarak Fransızca ve Almanca)
Okulumuzda 150 Öğrencili (60 Kız, 150 Erkek Öğrenci) pansiyon bulunmaktadır.
Lojman
18 - Okulumuzda 2 blok halinde toplam 20 adet daire bulunmakta olup, bunlardan biri misafirhane, biri depo, diğer 18 daire ise lojman olarak kullanılmaktadır.
Ulaşım
Keşap - Giresun dolmuşları okulumuza kadar toplu taşıma imkanı sağlamakta olup, ayrıca Giresun İl merkezinden ve ilçelerimizden özel öğrenci servisleri de hizmet vermektedir.
Okulumuza Giresun´un bütün sahil ilçelerinden özel serviler vardır.
Yerleşim Yeri
Giresun ilimizin en yakın ilçelerinden biri olan Keşap ilçesinde bulunan okulumuz, Atatürk Bulvarı üzerinden Trabzon istikametine devam eden anayolun üzerinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz, Giresun İl Merkezine 13 km, Keşap ilçe merkezine ise 1,5 km mesafededir.
9.sınıf kontenjanımız 120 Öğrenci olup, yurt(pansiyon) imkanımız bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2023-2024 yerleştirme sonuçlarına göre taban puanımız 443,0314´tür. Yine aynı yerleştirme sonuçlarına göre en düşük yüzdelik dilimimiz 7.42´dir:
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2023 yerleştirme sonuçlarına göre ÜST KADEMEYE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME YÜZDE'miz %54'tür.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda basketbol, voleybol. yüzme, masa tenisi, badminton, futsal, bilek güreşi gibi takım oyunlarının yanında güreş. okçuluk, teakvando gibi bireysel sortif etkinlikleri yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Düzenli olarak TÜBİTAK 4006- TÜBİTAK 2204 projelerine başvuru yapıplmakta, yine ulusal ve uluslar arası projelere de katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
HER YIL OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ÇEŞİTLİ DALLARDA TÜBİTAK PROJELERİNE KATILIM SAĞLAMAKTADIRLAR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2017 ÇAĞRI DÖNEMİNDE PROJEMİZ "STEM'SİZ KALMA NE OLUR EĞİTİMLE SENİN DE OLUR" TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN HİBEYE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR. PROJE KAPSAMINDA OKULUMUZUN 21 ÖĞRETMEN VE İDARECİSİ ALMANYA VE AVUSTURYA'DA PROJE FAALİYETLERİNE KATILMIŞTIR.